INSTAGRAM STORIES

MÖT MÄNNISKAN BAKOM KONTOT

Vilka är egentligen fotograferna som driver Sveriges främsta fotokonton på Instagram? Vi reste landet runt och hälsade på individerna som sällan syns i bild, men som med sina verk dagligen lämnar avtryck hos hundratusentals svenskar.

Instagram Stories är producerat av Björnhult som en hyllning till Instagram och de fotografer som skapat sig ett namn på plattformen.

//Jon & Johan, Björnhult

Avsnitt 1

Christoffer Collin

@wisslaren

Christoffer Collin är fotografen som visar upp Sveriges och Karlskogas allra vackraste sidor för resten av världen genom sitt instagramkonto. Han var tidigt en av de största svenskarna på Instagram och delar idag sina bilder till 1.3 miljoner följare på sitt konto @wisslaren.

Avsnitt 2

Linus Englund

@life.by.linus

Linus Englund fotar djur och natur i hemtrakterna kring Sävsjö. Med otrolig precision och känsla fångar han vackra stunder i skogen. Se när vi följer med Linus en dimmig vinterdag i de småländska skogarna.

Avsnitt 3

Calle Artmark

@calleartmark

Calle Artmark är en mångsidig fotograf från Stockholm. Med stor hängivenhet förtrollar han sina följare med allt från porträtt till episka landskap- och arkitekturbilder. Följ med när han visar oss guldkorn i Stockholm en tidig morgon i mars.

Har du tips på fotograf?

Vi kommer fortsätta porträttera fotografer som inspirerar och släppa fler avsnitt här på sidan. Tipsa vilka fotografer du vill att vi ska träffa.